Routes

De gemeente Twenterand kent een grote diversiteit aan landschapstypen. Onderstaande fiets- en wandelroute laten u kennis maken met het karakteristieke landschap rondom Vriezenveen. De routes zijn ontwikkeld in het kader van het leader project 'Door Land en Schap' en dragen bij aan de beleving van het landschap. Naast deze structurele routes heeft de ANV inmiddels enkele edities van 'koekeloeren bij de boeren' georganiseerd. Op deze dag wordt een fietsroute uitgezet waarlangs enkele agrarische bedrijven hun deuren openstellen voor publiek. De laatste editie hiervan heeft op 4 oktober 2014 plaatsgevonden, gekoppeld aan de lancering van de fietsroute "Rondtrappen in 't Vjenne".

Rondtrappen in ’t Vjenne

Deze fietsroute van ca. 25km neemt u mee langs boerderijen, natuurgebieden en historische landschappen in en rondom Vriezenveen. Onderweg passeert u enkele informatieborden waarover u meer kunt lezen over de ruilverkaveling en de daarmee gerelateerde boerderijverplaatsingen die zich in dit gebied hebben voorgedaan.

Startpunt: Historisch Museum Vriezenveen, Westeinde 54

Routeboekjes zijn binnenkort te koop op de volgende locaties: Historisch Museum Vriezenveen, De Johanneshoeve, De Greftenhoeve

 

Rondstappen in ’t Vjenne

Deze wandelroute van ca. 7.5km aan de noordzijde van Vriezenveen gaat over de historische begraafplaats en door het agrarische gebied. Onderweg heeft u de mogelijkheid om de route in te korten tot 6.5 km.

Startpunt Historisch Museum Vriezenveen, Westeinde 54

-> Download de wandelroute

 

 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.